Hallo! Ik ben Bresko. Ik ben een vis. Een robotvis.

Welkom op mijn website, hier kan je al mijn avonturen meemaken!

Het onderwaterwoordenboek (VERHAAL 71)

71 Bresko en het onderwaterwoordenboek

Vorige week kwam Zeemeermin weer langs.

We hadden een gesprek over eten en drinken.

De mensen vinden dat heel belangrijk maar ik ben maar een Robotvis, dus eet ik alleen maar stroom.

Zeemeermin kan ook erg genieten van eten en drinken vertelde ze.

Soms eet ze als een mens b.v.friet of bloemkool met paddenstoelen, en soms eet ze als een vis.

Maar in zee zijn ook bloemkolen en paddenstoelen en zelfs bloemen.

We kwamen op het idee om een onderwaterwoordenboek te maken.

Met daarin b.v.

Bloemkoolkwal: De bloemkoolkwal wordt ook wel zeepaddenstoel genoemd. In tegenstelling tot de andere soorten is het een bolle kwal, met een blauwe kleur. Ze kunnen zo groot als een voetbal worden. Deze kwal heeft geen tentakels. Zijn acht vangarmen zijn wel goed zichtbaar. Deze hangen vanaf de mondopening naar beneden en zien eruit als een bloemkool.Bloemkoolkwallen steken niet.

Zeeanemoon: Zeeanemonen lijken op kleurige bloemen maar het zijn dieren. Deze dieren horen bij de holtedieren. Binnenin zit een holle ruimte. Holtedieren vangen en verdoven hun prooi met giftige pijltjes./javascript:toggle();

Zeeaster: Zeeaster is een smakelijke plant. De planten worden gegeten door ganzen, schapen en mensen. Bijen bezoeken de bloemen graag en zaadetende vogels zoals sneeuwgorzen eten de zaden. Die zaden kunnen twee weken in zee ronddrijven, ergens aanspoelen en dan ontkiemen als er een beetje zoet water is. Daarna kan de zeeaster onder zoute omstandigheden groeien op plekken waar andere planten dat niet kunnen. Zo heeft hij weinig concurrentie. Zeeaster wordt als zilte zeegroente geteeld.

Zeepaddenstoel: De zeepaddenstoel wordt ook wel bloemkoolkwal genoemd. In tegenstelling tot de andere soorten is het een bolle kwal, met een blauwe kleur. Ze kunnen zo groot als een voetbal worden. Deze kwal heeft geen tentakels. Zijn acht vangarmen zijn wel goed zichtbaar. Deze hangen vanaf de mondopening naar beneden en zien eruit als een bloemkool. Zeepaddenstoelen steken niet.

 

Kunnen jullie ons helpen om het onderwaterwoordenboek een beetje voller te maken?

Wat plaatjes erbij zou ook wel leuk zijn.

 

, ,

Comments are closed.
Lees al mijn avonturen!